Technológie
Redis hosting

Redis hosting

Ako jeden z mála hostingov NA SVETE (áno, dobre čítate) a prvý webhosting na Slovensku, Vám prinášame REDIS CACHE pre Vaše PROFI webhostingové balíčky či virtuálne servery. Zrýchlite si Váš web, e-shop, WordPress až o 31% a to s minimálnym zásahom do webu.

REDIS - sme prvý webhosting na Slovensku

Ako to už býva u nás v HostCreators zvykom, prinášame našim zákazníkom vždy niečo naviac. Je tak tomu aj teraz, keď Vám prinášame možnosť vytvorenia vlastného Redis servera pre Vaše weby. Dôvod, prečo sa do tejto technológie nepúšťali ostatné hostingy bol ten, že nevedeli dosiahnuť bezpečnosť uložených dát. Viac o bezpečnosti Redis servera sa dočítate na tejto adrese. Ale aj tento problém sa nám podarilo vyriešiť veľmi jednoducho, elegantne a to za pomoci samotného Redis servera :)

REDIS CACHE zrýchli Váš web, e-shop, WordPress až o 31%
s minimálnym zásahom do webu

Ale dosť bolo "chválenia sa", poďme si ukázať, ako môže Redis pomôcť práve Vašim webom.

Čo je Redis a prečo Vám môže pomôcť?

Redis je veľmi rýchle úložisko dát priamo v operačnej pamäti servera. Preto je zápis a čítanie extrémne rýchle. Využiť sa dá rôznymi spôsobmi, nás však bude zaujímať hlavne jeho využitie vo svete web stránok.

Veľmi často sa Redis označuje aj názvami: Redis server, Redis cache, Redis Object Cache. Najčastejšie použite Redis servera vo webových stránkach je ako Cache server pre dočasné uloženie dát.

Redis a jeho použitie - napr. v e-shopoch

Najjednoduchšie sa dá Redis Cache a jeho funkcia vysvetliť na e-shopoch. Ak máte eshop, kde sa informácie o tom istom produkte nachádzajú na webe viac krát:

  1. Podstránka produktu
  2. V produktovej sekcii
  3. Na úvodnej stránke
  4. ...

Načítavajú sa zakaždým, znovu a znovu tie isté dáta o produkte z databázy. Ak by sme ale tieto dáta uložili do Cache, môžeme ich následne prečítať pri budúcom zobrazení už z Cache a nemusia sa robiť požiadavky do SQL servera. Takto dokážeme reálne zrýchliť načítanie webovej stránky aj o mnoho percent. Toto platí hlavne pri OpenSource systémoch, ktoré sú zvyčajne v selectoch do databázy veľmi nehospodárne.

Redis a WordPress

Najviac webových stránok na svete používa WordPress, preto si ukážeme ako viete Redis využiť vo WordPress a aké zrýchlenie môžete očakávať.

Na testovanie sme použili e-shop s 1800 produktami. Porovnávali sme úvodnú stránku, produktovú sekciu a stránku produktu. Testovali sme pomocou programu Apache Benchmark, ktorý simuloval jedného návštevníka, ktorý spraví 50 requestov. Príkaz teda vyzeral takto:

ab -c 1 -n 50 https://nazovdomeny.sk/podstranka/

Testovaný web - WooCommerce

Pre WordPress sme testovali nasledovné pluginy (výsledky nájdete nižšie):

  • LiteSpeed Cache plugin
  • Redis Object Cache plugin

PHP si viete spojiť s Redis nasledujúcimi spôsobmi (po prekliknutí sa Vám zobrazia návody):

LiteSpeed Cache plugin

Tento plugin sme zvolili aj kvôli tomu, že dokáže pracovať aj s LiteSpeed Cache, takže pracuje s oboma technológiami. Vzhľadom na minimalizáciu pluginov vo WordPress má teda výhodu.

Podrobný postup ako zapnúť podporu Redis v tomto plugine nájdete v našej pomoci v návode: Redis s LiteSpeed Cache pre WordPress.

Po spustení benchmarku sme dosiahli nasledovné výsledky:

 Bez RedisLiteSpeed CacheZrýchlenie
Úvodná stránka539ms451ms16,4%
Produktová sekcia451ms326ms27,7%
Stránka s produktom368ms252ms31,6%

 

Redis Object Cache plugin

Tento plugin sa špecializuje na Objektovú Cache, takže ak neuvažujete nad využitím komplexnejšieho pluginu LiteSpeed Cache, tak bude tento plugin pre Vás vhodnejší. 

Podrobný postup ako zapnúť podporu Redis v tomto plugine nájdete v našej pomoci v návode: Redis Object Cache pre WordPress.

Po spustení benchmarku sme dosiahli nasledovné výsledky:

 Bez RedisRedis Object CacheZrýchlenie
Úvodná stránka539ms440ms18,4%
Produktová sekcia451ms336ms25,5%
Stránka s produktom368ms266ms27,7%

 

Pár slov na záver

Ako vidíte v tabuľkách s Redis Cache si môžete zrýchliť Váš web (WordPress) až o 31,6% a to s minimálnym zásahom do webu. Všetci veľmi dobre vieme, že rýchlosť načítania webu je jeden z rozhodujúcich faktrorov, nie len pre Google, ale aj pre samotného užívateľa.

Preto si treba vybrať webhosting, ktorý vám túto možnosť poskytuje. U nás si ho môžete zakúpiť v balíčku PROFI HOSTING

PS: Pre porovnanie Redis ponúka naozaj len pár svetový hostingových hráčov ako napr. KINSTA, ale len v balíku od Business1v cene $100 /mes  :)

Zaujal Vás Redis? Nás veľmi! Kúpte si náš PROFI WebHosting a využite jeho výnimočné vlastnosti:

Kúpiť Redis Webhosting

Najčastejšie otázky

Čo je Redis?

Redis je veľmi ľahko použiteľné a pritom výkonné NoSQL in-memory key-value úložisko. Dáta sa ukladajú v operačnej pamäti servera RAM a preto je práca s dátami veľmi rýchla. Zobraziť viac

Ako sa pripojím do Redis?

Pripojenie do Vášho redis servera je veľmi jednoduché. Avšak oproti štandardnej inštalácii je potrebné sa pripojiť na tzv. socket. Zobraziť viac

Čo sa stane, keď sa zaplní pamäť Redis servera?

Tvorcovia Redis servera mysleli aj na situáciu keď sa pamäť pre Redis server zaplní. Poznáme to všetci, operačnej pamäte nikdy nie je dosť. Zobraziť viac

Je Redis na webhostingu bezpečný?

Pri bežnej inštalácii Redis servera dáta nie sú skryté pred ostatnými užívateľmi. Avšak pri použití samostatných Redis serverov pre každý hostingový balík, sú dáta bezpečne uložené a izolované. Zobraziť viac