SSL certifikáty už aj od ZeroSSL

SSL certifikáty už aj od ZeroSSL

Technologický pokrok a vývoj v HostCreators

Vo svete webhostingu je konkurencia tou hlavnou ingredienciou pre neustály technologický pokrok a vývoj. Tak isto aj my v HostCreators sa snažíme prinášať stále nové technológie. V tomto duchu sme pre Vás umožnili vytvoriť si pre weby SSL certifikáty nie len od Let’s Encrypt ale už aj od ZeroSSL.

Ani jeden z poskytovateľov nie je lepší alebo horší. Poskytujú úplne rovnaké služby, ale chceme aby ste mali vždy na výber a tým aj my prispejeme k zdravému konkurenčnému boju, ktorý môže v budúcnosti prispieť ešte k lepším službám.

Kto stojí za ZeroSSL a kto mu verí?

Za vznikom ZeroSSL stojí spoločnosť Stack Holdings GmbH z Rakúska, ktorá ponúka komerčné certifikáty. Okrem týchto komerčných certifikátov ponúka podobne ako Let’s Encrypt certifikáty zadarmo a to pomocou plne automatizovaného systému. Koreňovým certifikátom týchto certifikátov je USERTrust RSA Certification Authority, ktorý má platnosť až do roku 2038.

Certifikátom ZeroSSL veria tieto veľké spoločnosti: Slack, UBER, Lenovo, Shopify, okta,…

Kto stojí za Let’s Encrypt a kto mu verí?

Let’s Encrypt založilo združenie Internet Security Research Group (ISRG), ktoré vzniklo za účelom redukovania finančných, technologických a vedomostných bariér pri bezpečnej komunikácie cez internet. Združenie vzniklo ako nezisková spoločnosť v roku 2013 a hlavnými technologickými sponzormi boli: Mozilla, Electronic Frontier Foundation, University of Michigan, Cisco, and Akamai.

Momentálne Let’s Encrypt chráni 260 000 000 web stránok po celom svete a veria mu veľké spoločnosti ako sú: facebook, AWS, Chrome, GitHub, IBM a mnoho ďalších. Viac informácii nájdete na oficiálnej stránke: https://letsencrypt.org 

Ako si vytvorím SSL certifikát ZeroSSL?

Predvolenou certifikačnou autoritou u nás ostáva naďalej Let’s Encrypt, to znamená, že pri nových registrovaných doménach sa automaticky vytvorí práve tento certifikát. Ak si ale chcete vytvoriť práve ZeroSSL certifikát, podrobný návod nájdete v našej pomoci.

 

SSL certifikát ZeroSSL